face    insta     goo     twit

Üdvözöljük Párkányban, a városban, amely a Duna bal partján helyezkedik el, a szlovák-magyar államhatár mentén, és amely lélekszámát tekintve megközelíti a 11.500 főt.

Párkány Szlovákia legdélebben elhelyezkedő települése, amely érdekes természeti adottságaival vonzza az ide látogatókat. Itt kezdődik a Dunakanyar, az esztergomi bazilika csodálatos látványával. A város mellett ömlik a Garam a Dunába, kitűnő feltételeket kínálva a kalandos kirándulások kedvelőinek. A települést Kovácspatak dombjai ölelik körül, amelyek legmagasabb része eléri a 395 m-es tengerszint feletti magasságot.Párkány mindenekelőtt fürdőváros. A VADAS termálfürdő méltán híres a határokon túl is. Több mint 12,5 ezres befogadóképességével, különböző méretű, felújított medencéivel, fedett uszodájával, a büfék egész sorával, valamint a sportolási lehetőségekkel ideális választás a víz és a nap szerelmeseinek.

mesto_6
mesto_13
mesto_12
mesto_4
mesto_7
mesto_9

A város toleranciájáról is híres. Területén hosszú évszádok óta békében élnek egymás mellett a különféle nemzetiségek és vallási irányzatok képviselői. Ez a különbözőség sajátos sokszínűséget kölcsönöz a városnak. Biztosak vagyunk abban, hogy itt-tartózkodása idején jól érzi majd magát, és a párkányiak meggyőzik Önt vendégszeretetükről és szívélyességükről.

Látványosságok, melyeket a város és környéke kínál:

műemlékek (kastély, körtemplom, esztergomi bazilika, stb.) múzeumok (Városi Múzeum, Keresztény Múzeum, stb.) sportlétesítmények (termálfürdő, aquapark, bowling központ) rendezvények (nyári zeneifesztivál, Simon - Júdai vásár – 400 éves tradíció)

További információ: www.sturovo.sk